1 жовтня 2017 р., у Всесвітній день музики, два колективи нашої школи виступили із концертною програмою у благодійному заході “Нам давно зустрітися пора”, що відбувся у Рава-Руському НД — це народний сімейний ансамбль “Кожушки” (керівник — Богдан Кожушко) та вокально-інструментальний квартет “Равське Ретро”.

На початку концерту ведуча заходу Ольга Казимирович розповіла коротку історію творчої біографії колективів, адже цей рік для обидвох ансамблів є ювілейним.

“Кожушки” святкують 15-річчя, а “Равське Ретро” — 20 років від дня заснування.

У концертній програмі прозвучали знакові для колективів пісні.

Скажімо, “Кожушки” виконали ряд автроських пісень на слова та музику Богдана Кожушка — це і “Мине розлука”, і “Прийшла пора”, “Царю наш” тощо. Прозвучали й народні пісні, зокрема, лемківські. За цікаве аранжування та виконання “Под облачком”, “Сидить пташок” у 2011 році на X регіональному фестивалі-конкурсі “Пісні незабутого краю” (м.Городок, Львівська обл.) — “Кожушки” отримали 1 місце у номінації “Вокально-інструментальні ансамблі”.

Квартет “Равське Ретро” привітав працівників освіти із їхнім професійним святом, подарувавши композицію із двох пісень на тему “Вчителько моя”, а людей похилого віку — піснею “Два кольори”.

Родзинкою виступу став вихід на сцену директора Рава-Руської ДМШ — Валерія Самбульського, який на саксофоні виконав пісню “Чого квіти не в’януть”. Слід зазначити, що саме В.Самбульський був засновником “Равського Ретро” у 1997 році. За 20 років творчої діяльності, колектив ставав неодноразовим лауреатом багатьох конкурсів та фестивалів, був визнаний “кращим творчим колективом Жовківського району” у акції “Людина року” в номінації “Культура”.

Оскільки концерт був благодійним, були зібрані кошти на художньо-реставраційні роботи у концертному залі Рава-Руського НД на суму 3 тисячі 142 гривні.

Слід також зазначити, що голова Рава-Руської міської ради Микола Зінько у привітальному слові високо оцінив професійну майстерність виконавців та нагородив їх “Подяками” за участь у благодійному концерті, а директор Рава-Руської ДМШ В.Самбульський та директор Рава-Руського НД Лариса Дудок подарували виконавцям квіти.

Щира подяка усім, хто долучився до проведення цього заходу, а колегам Рава-Руської ДМШ — за підтримку та гучні аплодисменти!