Віддаваймо шану талановитим, поки вони є посеред нас.

У переддень чудесного свята Різдва Христового, яке святкує увесь світ, в Рава-Руській ДМШ відбувся творчий вечір пам’яті чудового музиканта, жовківчанина — Ігора Гамзія. На цей захід прийшли не лише равчани, колеги по роботі, але й друзі та родина, що з’їхалася з усієї України: Жовква — Львів — Полтава — Київ. Були гості, навіть, з закордону.

Ігор Гамзій працював не лише у Рава-Руській ДМШ (2008-2017 рр.), а також у Жовківській школі мистецтв (1990-2000 рр.). Втім, педагогічній діяльності передувала робота у відомому львівському колективі — зразковому вокально-хореографічному ансамблі “Галичина” (керівник — Петро Рачинський). Із цим колективом Ігор Гамзій гастролював у таких країнах, як: Великобританія, США, Канада, Польща, Швейцарія, Австралія, Болгарія, Греція, Франція.

Народився у містечку Жидачів на Львівщині у родині Віри та Романа Гамзіїв. Першим музичним закладом була Жидачівська дитяча музична школа, потім — Дрогобицьке музичне училище та Львівська консерваторія. Одружившись, переїхав жити до Жовкви. У королівському місті добре знають дружину Ігора Романовича — Надію Гамзій — незмінного концертмейстера народного вокального ансамблю “Журавка” Жовківського РНД. Ігор Гамзій у Рава-Руській ДМШ створив колектив Drums Band, який виступав не лише у Раві-Руській, а й у Жовкві, Рівному та Львові. На презентації талантів Жовківського краю у Львівській обласній філармонії (листопад, 2016 р.) Drums Band зірвав шквал аплодисментів.

Успішними були також виступи учнів І.Гамзія на різноманітних конкурсах, а двоє його учнів — Ярослав Самбульський та Денис Зелінський — продовжили своє навчання у музичних закладах вищих рівнів акредитації. До слова, Я.Самбульський тепер є артистом естрадно-симфонічного оркестру ім.К.Намисловського, м.Замосць, РП.

Творчий вечір пам’яті І.Гамзія розпочався із виступу ансамблю гітаристів (керівник — Богдан Кожушко), які виконали два твори — “Щедрик” та Кубинський танець Анатолія Бельдинського (аранжування Б.Кожушка). Продовжив концерт хор учнів старших класів під орудою Олени Кунтій, концертмейстер — Тетяна Гарасим. Хор надзвичайно чуттєво виконав дві пісні — сл. і муз. С.Вакарчука (переклад для хору в супроводі ф-но — М.Сташко) — “Обійми мене” та укр.нар.пісню (обр.Т.Кунтія) — “Сумна я була”. У концертній програмі також взяли участь окремі солісти — Софія Смутняк (конц. Надія Гамзій), яка починала своє навчання у класі І.Гамзія, а тепер навчається у молодого та перспективного викладача — Іллі Тєрєнтьєва; Уляна Брезовська та Софія Лявтошлягер (викл.В.Самбульський), Дмитро Закала (викл. О.Самбульська). Учні школи виконували твори у супроводі джазового тріо у складі: Соломія Мельник (ф-но), Богдан Кожушко (контрабас), Ярослав Самбульський (ударні). Надзвичайно цікавим був сольний виступ викладача відділу духових та ударних інструментів — Іллі Тєрєнтьєва. Він виконав лібертанго “Зірка П’яцолли” композитора Еріка Самюта. І звісно, що найгучніше лунали ударні інструменти! Рама1 і Рама 2, Техніка, Хард-бугі, Хіп піклс у виконанні  Drums Band — це твори із “золотої скарбнички” Ігора Гамзія.

Захід супроводжувався світлинами різних періодів життя музиканта, а невеличкий документальний фільм про його роботу збудив тонкі емоційні струни у душі кожного присутнього.

Віддаваймо шану талановитим, поки вони є посеред нас.

Ведуча творчого вечора — старший викладач Рава-Руської ДМШ Лариса Кожушко.