Відомо, що предмет сольфеджіо у системі музичної освіти є важливим, а водночас і складним. Чи можна зробити навчання з цієї дисципліни цікавішим, допомогти учням розвинути свій творчий потенціал, подарувати радість спілкування з музикою та однолітками? Звичайно, можна. 

 Саме тому 27 грудня в актовому залі нашої школи відбулись командні змагання з сольфеджіо між учнями 2-х класів. У "Сольфеджіаді" брали участь три команди: "Веселі нотки", "Класний оркестр" та "Хороші музиканти".

 

Творчі змагання складалися з 9 конкурсів: "Розминка", "Диктант-пазл", "Музикознавці", "Фото вікторина", "Музично-математичні приклади", "Юний композитор" та " Кросворд". Команди вправно виконували завдання, демонстрували хороші знання, впевнено боролись  за звання кращого знавця сольфеджіо.

Час промайнув швидко. В кінці "Сольфеджіади" було проголошено підсумки та нагороджено усіх учасників змагань грамотами та подарунками.

Впевнена, що такі командні змагання доцільно проводити у майбутньому. Адже у такий спосіб викладач має змогу невимушено ,без оцінок перевірити рівень знань учнів. А також планувати подальшу роботу  та розвивати інтерес до предмету сольфеджіо.

Бажаю усім учасникам "Сольфеджіади" подальших творчих успіхів!

Викладач музично - теоретичних дисциплін ДМШ

Горбова І. І.