29 березня 2019 р. Рава-Руська ДМШ презентувала лекцію-концерт "Мистецька Рава-Руська у контексті музичної освіти в Галичині у першій половині XX ст." в рамках обласного фестивалю "В гості до Станіслава Людкевича".

У концертній програмі взяли участь: Марта Зінчук, уч. 4 кл. та Оленка Підчеха, уч. 2 кл. - викладач Лариса Кожушко, Віктор Швець, уч. 6 кл. - викладач Богдан Кожушко, випускниця Рава-Руської ДМШ - Наталія Максимів-Кожушко, народний сімейний ансамбль "Кожушки" (керівник - Б.Кожушко) та запрошені професійні музиканти Світлана Позднишева (ф-но) та Роксолана Грушина (віолончель).

У програмі прозвучали твори: Ст. Людкевич — Вальс-lento, “Телятко” із циклу В.Барвінського “Наше сонечко грає на фортепіані”, Л. Шукайло — Імпровізація, Б.Фільц — Карпатський етюд, сл.і муз. Б. Кожушка — «Дивний легіт», укр. нар. пісня (обр. Б. Кожушка), «Ой чорна, я си чорна», А.Бельдинський — Кубинський танець, Ст. Людкевич — Тріо-Ноктюрн.

Лекцію підготувала та провела старший викладач фортепіанного відділу - Лариса Кожушко.

Велика подяка усім учасникам концерту за професійне виконання музичних творів!

Після заходу відбулась екскурсія музеєм та розгадування кросвордів, за які вдячні працівнику музею - Мар'яні Зубелик, а також відбулося знайомство із "директором" музею - котом Зельом та чаювання із розточанськими пляцками. Окремо висловлюємо подяку Роксолана Гавалюк за ідею, Milena Medvid за координацію та патронування фестивалю, а працівникам садиби-музею Ст.Людкевича - за гостинність і неймовірну кількість подарунків у вигляді книг та дисків із записами творів Ст.Людкевича!