4 лютого 2020 року у Рава-Руській ДМШ відбувся відкритий урок викладача музично-теоретичних дисциплін Горбової Ірини Ігорівни на тему: "Робота над розвитком відчуття метроритму на уроках сольфеджіо у молодших класах".

На уроці були присутні директор школи Самбульський В.Б., завуч Чижевська Н.В., викладачі музично-теоретичного відділу Кулієвич Н.Б. і Стадницька М.В., а також викладач фортепіанного відділу Павлова Л.К.

Проводився урок з учнями 3-го класу восьмирічного терміну навчання. Метою уроку було закріплення понять метр, розмір, а також опрацьовування вивчених ритмічних груп.

Для реалізації навчальної мети уроку були підібрані найбільш вдалі та ефективні форми роботи відповідно до віку та рівня знань дітей.

 Учні виконували ритмічні вправи  (читання тривалостей та ритмічних груп з карточок ритмоскладами, спів знайомої мелодії з ритмічним ostinato), сольфеджували одноголосну вправу у супроводі шумового оркестру, виконували ритмічне двоголосся (ритмічний канон з використанням шумових інструментів), писали ритмічний диктант.

Використання на уроці наочності дозволило в доступній формі викласти та закріпити матеріал, зекономити час на вироблення практичних умінь і навичок в учнів. А шумові інструменти збагатили урок позитивними емоціями та активізували увагу учнів.

 В цілому урок пройшов злагоджено та результативно. Учні демонстрували хороший рівень знань теоретичного матеріалу та практичних умінь. Панувала дружня робоча атмосфера.