18 лютого на теоретичному відділі відбувся відкритий урок з сольфеджіо викладача Сташко М.В. Урок проводився з учнями 3 класу народного та духового відділів на тему: «Мажорні та мінорні тонічні квартсекстакорди».

Мета уроку полягала у  розвитку  музичного слуху у різних його проявах , формування навичок сольфеджування, музичного аналізу, активних навичок сприйняття музичного матеріалу, розвитку  почуття ладу, метро - ритму, музичної пам'яті,  надбання музично-теоретичних знань, а також збагачення емоційно-почуттєвої сфери учнів.

Проведений урок продемонстрував ефективність різноманітих форм роботи. Учні успішно справлялися  з слуховим  аналізом та написанням музичного диктанту. Цікавою формою роботи виявилося сольфеджуванням одноголосних та двоголосний мелодій з ритмічним та гармонічним супроводом. Корисним прийомом здалося також  транспонування  диктанту одразу після його написання та аналізу . Для слухового аналізу викладач використала наочність, під час якого учні активно та правильно визначали  музичні елементи.

Приємно вразила комунікабельність викладача з учнями, розуміння один одного.

Урок був професійним, цікавим та змістовним.